12-07-07

11 juli 2007

Terwijl de jongeren hun favoriete avondbezigheid hebben (UNO – kaarten – lezen – kruiswoordraadsels – (katte-)gezang) zal ik mijn inspiratie trachten te vinden om het dagboek bij te houden. 

 

Om 1h30 hebben de meisjes het huis op stelte gezet.  Evy is de gelukkige bezitter van een persoonlijk-beschermend-eenpersoons alarmsysteem op haar zaklamp.  Door een onvoorzichtige bed-beweging ging de lamp hardhandig tegen de vlakte.  Aangezien de lamp niet op de hoogte was dat wij (de overige 11 diepslapende werkmensen) genoten van een welverdiende nachtrust ging dit alarm nietsvemoedend luidkeels BIEP-BIEP-BIEPEN.

 

Om 7h is mij de aangename taak toebedeeld om onze groepsleden uit hun zoete-diepe dromen te ontwaken.  Wat mij wel opvalt is de dynamiek waarmee onze groep zich enthousiast ontwaakt en klaar maakt om reeds omstreeks 7h40 aan de ontbijttafel plaats te nemen.

De electrciteitscentrale is ons zeer wel gezind dit jaar,  we hebben nog meer 2 avonden gehad met een stroomonderbreking van 2uur.  Hierdoor kunnen we er in slagen om bij het onbijt koude melk te hebben alsook koude plattekaas en yoghourt. 

 

Rond 8h40 beslist heel de groep om samen op de bouwwerf te gaan werken.  We melden ons bij George (onze Oegandese ploegbaas) om te horen wat op ons programma staat.  Bij een van de ‘Teachers-houses’ mogen we de rode aarde aandammen tussen de funderingen en bij het andere huisje mogen we meewerken met de metselwerken.  Het metselwerk beperkt zich tot 4 teamleden, aangezien er maar werktuig is voor 4 personen.

Na dat Nick het metalen handvat van onze enige zware hamer had stuk geslagen op de rotsblokken die we moeten gebruiken om boven op de aangedamde aarde te leggen, heeft een van onze Oegandese collega’s de rest van de voormiddag geschaafd en gesneden met zijn Panga op een mooie lange dikke tak.  Dit werd een meesterwerk van een houten handvat.  Ik maakte de bedenking: “hopelijk slagen we deze steel niet sneller stuk deze namiddag, dan de tijd die onze collega nodig had om deze stel te maken”.  Ik bespaar u het resultaat……

Onze vrouwelijke schilders hadden enkele dagen geleden het gevoel dat ze niet zo gewardeerd werden voor hun gerealiseerde werken, daarom besloten ze om vandaag ook in de namiddag de bouwvakkers te vergezellen. 

 

Lawrence en de architecten van onze school bezochten onze werf in de namiddag omdat we een extra stuk grond zullen krijgen van de broeders, waardoor we meer ruimte kunnen creëren tussen de nog aan te leggen gebouwen.  In totaal zal onze school +/- 9,5 acers groot worden (1 acer = 4046,86m²).  Er dringt zich een probleem op rond de toelevering van Oegandese cement en de regering laat niet toe om cement te importeren vanuit Kenia of een ander buurland.   We hopen om op korte termijn hier een oplossing voor te vinden omdat we anders werkloos zullen zijn en hier kennen ze geen ‘techisch-werkloosheids-kas’.

  

Myriam en Hilde hebben hebben een vergadering gehad met de schooldirectie om ons Meter- en peterschapsproject te bespreken.  Er is een ontmoeting met de kinderen en de ouders voorzien nu zaterdag.  Myriam en Hilde hebben dan ook allemaal cadeautjes gemaakt voor alle kindjes en zullen vanaf volgende week samen met Brother Herman verschillende ouders bezoeken.  Onze vrouwen zullen dan ook verslagen schrijven over deze bezoeken om nog meer Belgische Meters en Peters te vinden, voor de kindjes uit de gemeenschap de kans te bieden naar onze school te komen.

 

Tussen deze werkvergaderingen door hebben zij ook nog de tijd gevonden om een overheerlijke ‘Belgsche boding-op Oegandese wijze’ te maken.

 

Het is nu 21h30 en iedereen heeft reeds de weg gevonden naar zijn slaapnestje, dus zal ik dit dagboek hier maar afsluiten, ook omdat ik met Nick, Liesbeth en Celien morgen vroeg om 6h30 zal gaan lopen. (op enkele vooravonden van m’n 39+1ste verjaardag breng ik ze de kunst van het lopen bij)

 

Greets

Stef     (The Uganda-Bear)

  

 

 

 

14:08 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

alexandra hey
het was even om an alexandra te vragen of ze onze mailtjes hefet gekregen ? want we hebben intussen al 3 mailtjes gestuurd en aangezien in het dagboek van 10 juli staat dat jullie al mailtjes hebben ontvangen vonden w het een beetje raar dat we nog niks hebben teruggekregen

X olivia

Gepost door: olivia | 12-07-07

veel blogplezier Welkom in het land van de bloggers ,ik wens je nog een zomers weekeinde en hopelijk heb je er dan net zoveel plezier in dan wij.Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 13-07-07

De commentaren zijn gesloten.