12-07-07

7 juli 2007

Opgerinkeld door Stef in onze motelkamer rond half8 staan we op, om 8uur staan we al paraat aan het ontbijt. Na een lekker ontbijt van fruit, een eitje en geroosterd brood, gaan we naar de bank en gaan we de plaatselijke supermarket leegkopen. Rond 11uur vertrekken we dan met een groter busje dan gisteravond (waar alles en iedereen wel in kan) naar Nkozi, de eindbestemming van onze reis. Met een omweg langs Kampala kunnen we gedurende meer dan 2uur genieten van het Afrikaanse landschap, de stoffige wegen en zijn bevolking.

Met stijve benen en pijnlijke ruggen kwamen we dan uiteindelijk toe in onze thuis voor drie weken. We haalden onze kilo’s aan valiezen uit het busje en instaleerde ons in het huisje.

De eerste uren in Nkozi brachten we decorerend en lezend door. Rond vijf uur besloten we dan toch eens de omgeving te gaan verkennen, we trokken onze wandelschoenen aan en begaven ons op de rode paden in Uganda. We bezochten het schooltje en de werf waar we vanaf maandag gaan werken. Omringd door vele kindergezichtjes keerden we weer huiswaarts waar Carol volop bezig was met het klaarmaken van een heerlijke maaltijd.

De geur die ons deed watertanden was de geur van heerlijke Irish patatoes met rijst,kool en een groentesaus.

Na het eten vertoefden we nog even in onze kleine living waar we nog wat in de flairs bladerden en met de kaarten speelden. Enkele onder ons waagden zich aan een ijskoude douche. Dit douche ging bij sommige gepaard met een soort van vreemde oerkreten J

Het waren twee vermoeiende dagen dus we zullen vandaag vroeg onder onze muskietenetjes kruipen.

Tot volgende keer

 

Groetjes Celine en Alexandra

14:03 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.