12-07-07

8 juli 2007

Hey thuisblijvetjes

 

Vandaag mochten we een laatste keer uitslapen, toch werden vele van onze kids al gewekt door lust naar avontuur.

We ontbeen in het gezelschap van brother Mike, om daarna samen met ham als eknipte gids ons te verdiepen in de Ugandeese cultuur. Hij wist werkelijk alle antwoorden op onze vele gestelde vragen. Tijdens de tocht in de omgeving viel ons niet alleen de mooie natuurtaferelen op maar ook de (voor ons) ongewone gebruiken. De vrouwen die het pad van Brother Mike kruisten knielden voor hem neer als een teken van onderdanigheid. In onze westerlijke cultuur is dit bedenkelijk, hier is het vanzelfsprekend. Tijdens onze verder wndeling kwamen we in een tropische regenbui tereht. In plaats van te gaan schuilen onder een bananenblad werden we traditioneel uitgenodigd in een huisje van de lokale bevolking. Zij openen tijdens een stortbui hun deuren voor iedereen die zich in de hevige regen bevindt.

Deze gastvrijheid staat in schril contrast met onze westerse isolatie. Gelukkig was de regenbui van korte duur en de zon verwelkimde ons weer aarop we verder trokken. . We zagen nog vele bananenbomen,tropische planten met daartussen enkel verscholen hutjes. De mensen in de hutten riepen en zwaaiden naar ons.

We keerden voldaan terug naar huis war we ons middagmaal nuttigden. We lasten even een rustpauze in en gingen daarna volleyballen. Dit was een groot vermaal voor de kinderen hier . Het veld was niet ideal maar we amuzeerden ons toch kostelijk, vele van ons liepen misten en vielen in de rode klei. Na verloop van tijd zaten we onder de rode modder en aan onze schoenen hing heel wat fauna en flora. Na onze volleybalkunsten getoond te hebben nodigde de kinderen ons uit voor een wedstrijdje korfbal.

Na zoveel sport konden we natuurlijk weer wat suikers gebruiken en Carol’s kookkunsten werden dan ook weer enorm geappreciert.

Zo tot zover het nieuws van deze dag.

 

Xxx Evy, Alexandra en Liesbeth

 

Ps: We kunnen momenteel niet goed mailen dus geen paniek als jullie nog geen nieuws hebben ontvangen. We stellen het goed en zijn jullie niet vergeten. Gelieve dit ook te laten weten aan de vriendjes en vriendinnetjes die het dagboek niet lezen (Alexandra)

 

14:04 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.