12-07-07

9 juli 2007

om halfacht worden we gewekt door een vrolijke Stef. Na een lekker ontbijt waren we helemaal klaar om aan onze eerste werkdag te beginnen. Maar eerst werden we verwacht in het ziekenhuis om daar een rondleiding te krijgen van zuster Margeretha. We bezoeken de bevallingsruimte, die we gaan schilderen, net als de consultatiekamers en de kinderafdeling, die 2jaar geleden door de Kids een nieuwe verflaag kreeg. Hierna vertrekken we naar de werf, onze andere mogelijkheid tot werken, maar door een oponthoud aan het schooltje, waar we enthousiast ontvangen worden door de kindjes, komen we daar pas tegen de middag aan. We werden onmiddellijk aan het werk gezet met het sjouwen van stenen die dienden als versteviging voor de fundering. In de blakende zon was het al rap zweten, maar de teamspirit was er wel. Na een halfuur werken was het echter al tijd om te gaan eten, wat bij iedereen welkom was. Om 2uur waren we weer klaar om de namiddag-arbeid tegemoet te gaan. Sommigen vertrokken naar het ziekenhuis, anderen gingen naar de werf verder met stenen sjouwen en smijten.

Opmerkelijk ziekenhuisverhaal. Na een kwartier sleuren met verf, borstels en bedden ontdekte Evy iets merkwaardigs in één van de bedden die in het midden van de kamer stond. Groot was onze verbijstering toen we tot de conclusie dat het ‘ding’ in het bed, een kindje van twee dagen oud was. Toen de ‘hulpschilder’onze verbaasde ogen zag, ging hij de mama halen, die het kindje rustig uit het bed haalde en ermee wegging. Het leven in het ziekenhuis ging verder alsof er niets gebeurd was, terwijl wij met onze mond vol tanden stonden.

Ook op de werf viel het eerste slachtoffer. Karlien kreeg het op de zenuwen van Nick’s onnozele opmerkingen en maakte er korte metten mee. ‘Genoeg bakstenen om mee te smijten’, dacht ze. Je kunt het al wel raden, een schattig kaal plekje met in het midden een gaatje in zijn hoofd. De twee vrouwen van de thuisverpleging stonden al paraat en hebben hem al goed opgevangen, hij is al terug de oude.

Een lekkere maaltijd voorgeschoteld door Carol ’s avons vulde onze knorrige maagjes, waarna we de avond afsloten met wat kaarten en varia. Slaapwel!

14:06 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het incident van Karlien met Nick ligt me zwaar op de maag. Was het een vervelende toeval van omstandigheden? Is Nick nu helemaal in orde? Heeft ook de groepsfeer en de -leiding alles kunnen rechttrekken? Hoop zo dat het allemaal O.K. is.! (bezorgde) mama van Karlien.

Gepost door: christine | 17-07-07

Oei oei Vergeet Nick even; is de baksteen in orde?

Gepost door: Jan | 31-07-07

De commentaren zijn gesloten.