14-07-07

13 juli 2007

We mochten vandaag een uurtje langer slapen als normaal, wat voor velen een moeilijke opgave was doordat onze biologische klok al aan onze werkdagen is aangepast. Ook de lekkere Belgische geuren die uit de keuken kwamen dreven ons uit bed. Stef stond immers in zijn boxershort van ‘Chippendale’ wentelteefjes te bakken. Hongerig smulden we deze naar binnen en iets na het ontbijt stond ons taxi-busje voor ons hekje te wachten. We zijn vandaag namelijk naar de voorstelling van Brother Mikes nieuwste cd geweest. Het was een rustige dag met veel zitten, luisteren en kijken naar dans en muziek, ook horen van Lugandees gepraat waar we echter niet veel van begrepen. Een middagmaal was niet direct in zicht en onze hongerige magen protesteerden hiertegen. Stef besloot dus om in het dorp stiekem banaantjes te gaan kopen en deze binnen te smokkelen onder zijn t-shirt. Dit hielp ons even uit de nood, tot de maaltijd ‘geserveerd’ werd. Het was echt Afrikaanse kost: matokke met pindasaus, rijst, vlees en vis en een soda.

Hierna hebben we nog naar een dans gekeken die aan ons werd opgedragen. Stef werd ook uitgenodigd om de dansvloer te betreden door een dame die er geld voor wou geven. Stef zag dit echter niet zitten en bleef ook letterlijk zitten, even later werd hij gered door onze taxichauffeur die ons terug naar huis zou rijden.

Onderweg hielden we een stop aan de Equator voor een familiefoto, er even bewust mee bezig zijn dat we langs de ene kant op de noordkant van de aarde zijn, aan de andere kant op de zuidkant. Nadien wordt onze trip verder gezet naar het huisje, iedereen doodmoe van niets te doen.

Bij thuiskomst ging Stef weer vol ijver naar de universiteit in de hoop eindelijk onze mails te kunnen versturen, wat echter nog altijd niet geluk is, tot grote ergernis van iedereen, maar we geven de hoop niet op en maandag zal Stef nog een poging wagen.

Als avondmaal eten we de restjes van de week, de avond vliegt voorbij en even later kruipen we dan ook onder ons muskiettennet, ons veilig oord om te slapen.

13:37 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.