18-07-07

15 juli 2007

Dag thuiszittende nieuwslezers,

 

We zijn vandaag 17juli en ben jullie een woordje uitleg verschuldigd.  Blijkbaar na het vertrek van onze Belgische vriend Michel Lejeune (rector van de unif waar we op het internet kunnen) zijn hier ook enkele bekwame informatici vertrokken.  Wat andere jaren op 5à15min geregeld werd duurt nu al rijn 11dagen!  Het is nu 16uur en heb vandaag al meer uren doorgebracht in de computer lab ipv met onze gasten te bouwen aan de school.  Niet treuren, ik doe dit voor jullie thuisblijvers en voor onze gasten om toch uiteindelijk communicatie te hebben met het thuis front.  Momenteel werkt het uitgaand verkeer maar heeft onze computerman het verknalt hier om mails binnen te krijgen!  Bon genoeg geleuterd over dit item.

Terug naar 15 juli.

 

We hebben deze morgend onze kids een uurtje en een half langer de kans gelaten om te slapen.   Niets is zo handig als een biologische klok...... ze hebben uiteindelijk maar 3/4 uur langer geslapen. 

Na een gezellig en sober ontbijt hebben we afgesproken met Charles onze vertrouwens taxichauffeur om een dagje te toeren op onze vrije zondag.

Om 10h30 vertrekken we richting Crocodile farm.  Ik had nogal veel vertrouwen in de weergoden en heb aangeraden om geen regenjasje mee te nemen (……. Nat is nat……)

Op Crocodile farm krijgen we enkele joekels van krokodillen te zien.  Van pasgeborene tot eentje van 65jaar.  Deze laatste wordt ‘Osama’ genoemd en heeft reeds meer dan 85 mensen het leven beroofd.  Tegen dit type van beestjes ben je liever stoer op afstand en ga je hem niet opporren met “W”..”M”.

We hebben voor de Kids een verrassing als middag maal: Geroosterde kip met sla en …….FRIETJES. 

Brengen deze frietjes ons Belgisch ongeluk????? Tijdens het middagmaal begint het te regenen zoals we het bij ons kennen.  Niet getreurd, Onze gids Andrew tracteerd ons op een pool-tafel en we spelen een potje snooker tot de grootste regenbui verdwenen is.

Met kleine regen spetters zien we het wel zitten om een wandeling te doen in het Mpanga regenwoud.  Het was droog als als we aan onze wandeling begonnen maar na een tien tal minuten deed het regenwoud zijn benaming alle eer aan.  Dit leverde veel mooie foto’s op en een ‘Crocodile Dundee’-gevoel.

Voldaan keerden we rond 17h30 terug naar ons huisje waar enkele ‘Mietjes’ hun wilden wassen met warm water.  Dus werd de keuken omgetoverd tot een badkamer met warmwater-fasiliteiten (zijnde warmwater-moren op het vuur) die onze Kids terug een beetje leven moesten inblazen.

 

De avond werd afgerond met traditionele kruiwoordraadsels-een stroomonderbreking-een soda-enz…..

 

Dikke kussen

Stef

 

 

 

20:24 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.