18-07-07

17 juli 2007

17 juli 2007

 

Na weer een te korte nacht stond onze kersverse 40-jarige al veel te vroeg aan onze bedden.

“Goede morgen!” klonk het blij door de gangen. 7 uur, een goede morgen? Sommige mensen hebben ook geen besef van tijd. Na een voedzaam ontbijt besloten een aantal meisjes dat het tijd werd om zich te laten infiltreren in de plaatselijke bevolking. Vlechtjes zijn hier een absolute must-have. Evy besloot om de spits af te bijten, de meningen over het resultaat waren echter verdeeld. Daarna was het de beurt aan Alexandra. Zij was echter van plan eerst haar haren te wassen eer ze de make-over wou ondergaan. Iets wat niet echt veel nut had. Om je haar goed plakkerig te houden, smeren ze er natuurlijk wat vetzakkerij in. Na enige tijd konden we dat eindelijk uit haar hoofd praten en ging ze met haar ongewassen haren naar de lokale kapper. Het resultaat mocht er zijn. De prijs voor dit alles? Veel geld hoor ik jullie denken. Fout gegokt! In Nkozi is het leven op heel wat vlakken goedkoper, zo ook voor het knippen van je haar. De standaardprijs is 3000 shilling, wetend dat 1 euro overeenkomt met 2500 shilling.

 

Op gebied van werken op de werf was het gisteren andere koek. Na vele dagen van hard labeur en veel afzien, was er gisteren, tot ieders verbazing, bitter weinig te doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat we het Afrikaanse ritme eindelijk te pakken hebben.

 

In het hospitaal was het anders. Het deel van de groep die besloten hadden de muren mee te gaan schilderen, kwam zwart geverfd terug thuis. Juist echte Afrikaantjes. Nog niet iedereen snapt dat verf op een muur hoort.

 

Als avondeten voor de verandering eens Europese kost. Spaghetti! Wij verzekeren het jullie, het is niet hetzelfde als in België, maar verdorie, het kan toch smaken!

Even na het eten viel de stroom uit. Een gezellige avond stond ons op te wachten. Veel plezier en veel gelach met de onwetendheid van sommige onder ons, met name Stef alias The Big Boss en Michiel, ook wel Michael genoemd onder de lokale bevolking. Spelletjes als Zwarte Magie, Stokjes Doorgeven en Zieke Koe werden zeker gewaardeerd!

 

Daarna tijd voor een verkwikkende nachtrust!

Tot morgen beste thuisblijvers!

 

Michiel en Nick

20:29 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.