22-07-07

21 juli 2007

21 juli 2007

 

Vandaag nemen we het een dagje rustig aan!

We tracteren ons op een eigen nationale feestdag. 

De wekdienst was voorzien om 8uur maar weeral waren onze kids rond 7h30 reeds wakker en volop intelectueel aan’t doen…….(red. kruiswoordraadsel invullen).

De morgend werd gebruikt om de utstap van maandag voor te bereiden.  Brother Mike heeft ons gevraagd om de kinderen van zijn nieuwe school (plaats is voor ons nog onbekend) te komen annimeren.  We proberen een hele reeks spelletjes uit en houden deze over die we makkelijk kunnen uitleggen aan de kleine Oegandesen.  We blijven met veel vragen zitten ivm aantal kindjes en leeftijden en beschikbare ruimte.  De avond brengt verlossing : 300 kinderen – leeftijd tss 6jaar en 14jaar …. We zijn zelf maar met 12 muzungu’s …… dit wordt CHAOS!!!! Maar bon, we zullen maar zeggen dat we ons best zullen doen om de dag te vullen en dit tot een goed einde te brengen.

 

Terug naar deze middag.

 

Na de middag rust gaan we naar St Maries school om er met de internaat studenten een partijtje te volleyballen.  De studenten houden er een eigen spelreglement op na.  Ik zal maar zeggen dat we aan elkar gewaagd waren, zowel op kwaliteit als op punten.

Om 4uur hebben de arbeiders van onze schoolwerf ons uitgedaagd op een potje voetbal.  Gelukkig worden we geassisteerd door enkele studenten van St Maries.  We gaan maar ten onder met 4-2.  (ik heb m’n best gedaan om niet meer dan 4 doelpunten binnen te laten-ik had de keuze gemaakt om doelwachter te zijn zodat ik dan minder moest lopen op deze warme dag )

 

Eens thuis zet ik me aan de kook.  We tracteren de kids vandaag op pannekoeken.  Het zijn wel echte Oegandese pannekoeken, we hebben ze gemaakt met kasava-bloem.  Het resultaat mag er zijn.

 

20h45------ je leest het goed------- wordt hier richting slaapkamer gegaan,  maar bon ik heb hier zeker niets op tegen.  Ik zal dan ook maar afsluiten (22h) en richting bedstee gaan aangezien het morgen vroeg weer loop-morgen is.  Lies, Celien en ik zullen een nieuwe weg belopen die ik deze morgend heb ontdekt tijdens mijn ochtend-SOLO-loop.

 

Slaap wel en tot morgen

Stef

08:41 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hello,Hello Alle mails goed ontvangen.
Blij te horen dat alles goed gaat,houden zo!!!!!
Nog veel plezier en zeker op Safari.
Wees voorzichtig.
meter en opa

Gepost door: meter en opa | 22-07-07

mails? "Meter en eter" jullie ontvangen mailtjes! Zenden jullie je berichtjes dan naar persoonlijke adressen of naar uganda.uganda of naar de skynetblogs? Wij weten niet meer goed waar zoeken, gelukkig kunnen we wel het dagboek en de foto's bekijken. Toch durven we uitkijken uit naar een persoonlijk nieuwsje,met volle begrip voor besperkte de mogelijkheden waarover ze ginder beschikken. Christine.(mama Karlien en zus van Myriam)

Gepost door: christine | 23-07-07

Koekoe Volgens we lezen op "skynetblogs", gaan jullie er nog een weekje tegenaan.

De moed er in houden, is de boodschap.

Stef, we hebben al verschillende keren getelefoneerd naar de heer Coignard, in Brussel, om een afspraak te nemen, voor je boek te gaan ophalen van "Confiserie Moderne - Emile Duval".

Gisterenavond hebben we dan een bericht ingesproken op het antwoordapparaat, en we wachten op nieuws van hem.

Wees verder allemaal voorzichtig, zonder kleerscheuren terugkomen.

Groeten aan allemaal
pieke en mieke

Gepost door: pieke en mieke | 23-07-07

De commentaren zijn gesloten.