26-07-07

25 juli 2007

Hoy!

 

Het was weer een warme dag hier in Nkozi.

In de voormiddag hebben we met de kindjes van de nursery verscheidene ‘Belgische spelletjes’ gespeeld. De kindjes speelden zeer goed mee en we kregen positieve reacties van de leerkrachten ondanks de voor ons verschrikkelijke hitte.

Na anderhalf uur spelen en zweten, zijn we nog even gaan helpen op de werf. Daar bestond onze taak erin water aan te halen, beton in kruiwagens te vervoeren over veel te dunne en te flexibele planken. Met als gevolg blauwe plekken.

 

Twaalf uur: schaftijd! Héérlijk zacht sandwichbrood met verse bananen en liters honing verorberd. De vetrolletjes zijn al duidelijk te zien vinden we zelf.

Vlak voor we terug naar de werf trokken stonden er twee kleine zwarte ventjes voor de deur met witte schoenen inclusief steunzolen. Michiel was dolgelukkig dat zijn gestolen schoenen weer terecht waren. Zijn opsporingsbericht heeft dus duidelijk vruchten afgeworpen, er zijn dus toch nog eerlijke mensen op deze wereld.

 

Vrolijk slenterden we terug naar de werf om de werkmannen verder hun vloerplaat te helpen gieten. De tuinslang vertoonde wel meerdere gaten maar Jozef & Michiel konden ze dichten door er wat zakdoeken rond te binden.

We hadden nog een extra werkkracht op bezoek: een piepklein veldmuisje dat onder de stenen vandaan schoot. Haar/zijn staartje was wel geblesseerd en we hebben het maar weer veilig in de bosjes gezet, ver van onze gevaarlijke werf.

 

De uren vlogen voorbij en om vier uur trokken we op bezinning naar de kerk, waar we kennismaakten met de lokale kerkgemeenschap en een idee kregen van een misviering hier in Uganda.

 

Tegen de tijd dat we terugwaren had Carol heerlijke chiabata voor ons klaargemaakt. Met dit avondmaal zetten we een gezellig elektriciteitsloos avondje in.

 

That’s all folks!

Groetjes van Alexandra & Karlien

19:08 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.