26-07-07

26 juli 2007

Hey thuisfronters en supporters,

 

We hebben vandag onze volledige dag doorgebracht in Nkozi.  De sfeer zat er in, niet tegen staande we gevrongen zaten dat we onze school en kinderen zullen moeten achter laten. 

Gezien m’n lichte blessure in de kuit, verkies ik om deze morgend niet te lopen met Zus, Nick en Celien.  Ik stel wel m’n diensten om ze wakker te maken om 6h30 en ga onmiddellijk aan de slag om de groep te verrassen met wentelteefjes op z’n oegandees. (Op z’n Oegandees = melk gemaakt met melkpoeder en eieren die geproduceerd werden door hevige Oegandeese kippen). 

Er wordt na het ontbijt overgegaan met het sorteren en samenleggen van onze kleding die hier mag blijven evenals het samen zetten van de hulpgoederen die we nog niet verdeeld hebben.

 

Op het middag menu staat vandaag ‘Ballekes in tomatensaus’ (naar jaarlijkse traditie gemaakt met roze worstjes).  Dus gaan we vandaag verschillende groenten stalletjes leegkopen omdat we voor een ruime groep op de werf zullen koken.  Michiel haalt z’n piro…..kunsten boven om een ruim vuur te maken op de werf met sprokkelhout – houtskool en bakstenen als baken.

 

Nadat ons MEGA kookpot vuur gevat heeft en deskundig (met enkele zandresten) werd proper gemaakt, konden we starten met het maken van een grote pot ballekes in tomatensaus.

Volgens de planning moesten we klaar zijn om 12h30 en klokslag 12h30 kon de MEGA kookpot van’t vuur.  Broer en Alex hadden zich opgegeven om de rijst in ons huisje op te halen zodat we met heel de bende onze walking-dinner konden nuttigen.  Als genodigden hadden we onze arbeiders van de bouwwerf – de arbeiders die onze meisjes leerden schilderen in het ziekenhuis – de school directie van onze kleuterschool en onze basisschool.  De hospitaal directie kwam te laat maar was wel uitgenodigd (de afwezigen hebben altijd ongelijk).

 

In de namiddag gaan we nog enkele geselecteerde kindjes voor onze school fotograferen en een pakketje hulpgoederen brengen. 

We hebben 5 nieuwe kindjes kunnen selecteren met elk een onwaarschijnlijk verhaal.  Ook de leefomstandigheden van deze kinderen kan men niet verwoorden.  Enkelen van ons hebben zich reeds opgegeven om in te staan voor het schoolgeld.  (Het doet pijn om hier sommige gezinnen te zien en wat is 10euro per maand om hun kind een toekomst te bieden)  Ook zullen deze kinderen nu in de school een ontbijt en een middag eten kunnen nuttigen, dus weten we dat ze zullen overleven en niet moeten gaan stelen of bedelen om aan eten te geraken.

Ons Myriam heeft de verhalen mee en zal weer verschillende dossiers kunnen maken in de hoop dat we snel meters en peters voor deze zullen vinden (myriam@uganda.be)

 

Eens terug in het huisje trachten we zo goed mogelijk onze laatste kledingstukken die terug mee naar België zullen komen in een koffer te schikken omdat we morgen hier vertrekken voor enkele dagen naar de wilde dieren te gaan kijken in het Queen Elisabeth National Park.

Dit zal ons de gelegenheid geven om na te denken over de afgelopen weken.  Ik zal dan ook enkele intervieuws afnemen van onze Kids om te monteren in onze film.

 

Na de koffers te pakken hebben we nog een grote vracht hulpgoederen naar het ziekenhuis en onze school gebracht.  De kleding hebben we dit jaar aan onze school gegeven omdat we de directie de opdracht hebben meegegeven om de gezinnen van onze kindjes op te volgen en te zien wie nood heeft aan kleding.  Eigenlijk zouden we willen dat ze ons voorbeeld van de vorige weken verder zetten en de meest behoevende gezinnen te voorzien van de nodige kleding.

 

Na ons avondmaal stond een rondje UNO op ’t programma en nadien een bezoekje aan de BAR van de univ. UMU.

 

Ik ga nu stoppen omdat ze op mij zitten de wachten in de BAR en ik serieus dorst begin te krijgen.

 

!!!! We zullen nu niets meer van ons laten horen, tenzij we problemen hebben !!!

We zien elkaar terug op de luchthaven voor degene die vroeg uit hun bedje kunnen om ons te komen verwelkomen

 

31 juli  rond 6h…..    (je zal effe moeten checken op de website  want ik heb hier niet de exacte gegevens)   we komen van Entebbe

 

Greest  (snif snif)

The Oeganda Bear

Stef

 

19:09 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.