31-07-07

28 juli 2007

5h30 hebben we een wake-up-call omdat er een ochtend safari op het programma staat.  Na een kop thee en een muffin rijden we vergezeld van een ranger het park in op zoek naar dieren in de vrije natuur.  Buffels en impala’s zien we met honderden,  de hyena’s hebben we in een flits in de verte kunnen waarnemen maar deze wilden hun niet van dicht bij laten bewonderen.  Op de terugweg naar de lodge rond 9h30 komen we een grote kudde olifanten tegen.  Dit jaar zijn er ook enkele mooie arend soorten die we hebben kunnen spotten.

Om 11h, na het ontbijt, hebben we een boottrip voorzien op de Kasengi-channel.  Op weg naar de boot verliest Myriam haar evenwicht en komt pijnlijk ten val op haar fototoestel. Gelukkig is het fototoestel ongeschonden, dit kan niet gezegt worden van haar rug.  Op de boot zit een groep Engelse cultuur (of natuur) barbaren die heel de trip geslapen hebben,  maar bon, hier moet ik mij dus niet druk in maken….. Langs de oevers komen we op enkele meters van mega reuze nijlpaarden, buffels, krokodillen en veschillende vogelsoorten.  Mozes, onze water-ranger van dienst op de boot,  doet zijn uiterste best om ons te overladen met informatie over alle dieren die we kunnen waarnemen langs de oever.

Na de boottrip kunnen we effe ‘chillen’ aan het zwembad tot 16h, dan hebben we opnieuw ons busje om rond te toeren in het Park op zoek naar de dieren.  Tijdens het avondbuffet worden plots alle lichten gedoofd en komt het personeel al zingend en trommend ,op enkele lege kookpotten, richting onze tafel.  We krijgen een verjaardagstaart voorgeschoteld omdat het vandaag de 18de huwelijksverjaardag is van Hilde en ik. 

Celien, die om de namiddag-busrit door het park ziek is geworden door het MEGA hotsen en klotsen heeft het avondeten over geslagen en verkoos om in bed te kruipen.  Dit laatste deden wij ook na het eten van de overheerlijke taart.

 

Stef

 

Ps: ik moet wel zeggen dat de natuur zijn werk goed heeft gedaan,  voor degenen die reeds met ons het park bezocht hebben en de “Engine-runners” (dit is een domme vogelsoort die liever voor de auto blijft lopen ipv opzij te gaan) nog kennen.  Ik denk dat er een genetische mutatie is gebeurd in de voorbij jaren (ofwel hebben mama en papa ‘engine-runner’ tijdens hun daad een optie toegevoegd aan hun nazaden).  Deze vogelsoort kan nu wegvliegen als er een bus hun pad kruist.

19:55 Gepost door stef in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.